IMG_2456

Prefab beach cabana? 

‘Wat stel je je daarbij voor’ werd mij gevraagd. Nou vraag ik me dat toevallig al een hele tijd af, want het lijkt me geweldig om later als ik groot ben in zo’n beach cabana te wonen. Aan zee snap je. Als je het wil weten lees meer>>

Een houten vierkant wit gebouwtje op palen, met rondom een veranda met een luie trap over de gehele breedte. Het dak is een fijne middenpunter met weinig verval en zorgt voor prettige veranda schaduw. Het binnenhuis is een hotelkamer met alle comfort en maximaal uitzicht, ramen tot op de grond. Een kitche­nette (ik haat dat woord) voor het hoognodige toastje, de scrambled eggs en de espresso is als een eilandje geplaatst. Ok wat is dan een ander woord voor kitchenette? Toch ‘keukentje’ denk ik.

Wat van buiten een simpel huisje lijkt blijkt van binnen vernuftig ontworpen. Alle kanten zijn vrij gehouden voor het uitzicht en vooral van glas. Erg Fen Shui ook (weet niet precies wat dat is, maar ik stel me voor wanneer je er flink wat water doorheen laat stromen dat het dan soepeltjes overal langs glijdt en nergens stuwing veroor­zaakt). Heb je geen zin meer in het uitzicht dan druk je op je Somfy knopje en rrrrrrrrr er rollen luiken naar beneden.

Het centrale bedmeubel heeft een hoog headboard met zachtverlichte nisjes en draagt de kleur van ieders ogen. Het meubel scheidt de slaapkamer van de badkamer. Er zijn geen deuren of gangen in het huis. Het huis is er voor jou. In de kopse kant van het meubel blijken kasten schuil te gaan, waar je zowel je kleren als je koffer in kwijt kan. De achterkant is de wastafel kant. Eén brede met twee kraantjes uit de muur en een dito spiegel erboven. Heel veel handdoeken zijn opgerold onder de wastafel. Een konink­lijke ruimte om douchend in rond te lopen zit erachter. Je blijkt ook van­uit de douche­ruimte naar de veranda te kunnen, waar je dan dakloos kan douchen, hoe heerlijk is dat.

Er zijn overal gave(nooit meer tocht-dicht-knal) schuifdeuren. De stoere katrol­achtige railsen doen aan industriële schuren denken. Dat is mijn huisje niet, maar het staat heel mooi en je schuift ze met je pink. De wc heeft ook zo’n deur en bevindt zich op het uiteinde van de veranda. Ineens een prachtig gekleurde tegelvloer daarbinnen.

Aan de zeekant van het bed staat een enorm leuk stelletje vintage design fauteuiltjes met een lage tafel ertussen. Er is geen werktafel. Ik wil niet werken, ik wil schrijven, foto­graferen, in kleine schriftjes ideeën bedenken en desnoods met een laptop op de veranda in een design schommelstoel iets uitwerken. Wat ik vooral wil is daar zijn met een gezellig iemand en de helft van de dag kletsen en lachen, chillen op een beanbag op die luie trap en afkoelen in zee. Voor mij hoeft er geen plungepool bij. Plungepool> plonsbad?

In mijn visioen lig ik in het king bed op mijn rug naar de sterren te staren door het ‘stargazers window’. Een totaal andere configuratie dan in Den Haag.

Stuur zo’n idylle maar op als bouwpakket. Adres nog Onbekend.